tisdag 16 november 2010

Lax 75cm 6+

Idag kör jag och Robban Qvist i Vänern. Hittills två fiskar, en Lax och en Gädda.

/Ludde

tisdag 9 november 2010

Söndagens hajfiske.

Jag och Lundberg med förstärkning av Fredrik Larsson gav oss iväg mot fladen. Efter en ganska så stökig utfärd började vi söka av våra gamla pointer efter haj. Det tog en stund men sen hittade vi lite småhajar. Under tiden vi sökte vidare efter de stores boning fick vi ett bra antal mindre med toppar runt 4-4.5kg. Med hjälp av vår frontmonterade elmotor kunde vi kontrollera drifterna riktigt skapligt.strax innan vi solen gick ner högg det till i Luddes spö och denna gången kändes det bättre. Efter en stunds vevande närmar den sig ytan och vi kan då se att den är bra. Vägning och en snabb fotosession innan den retuneras. Vikten var personbästa för Ludde 7200g.
Solen började närma sig horisonten och det började bli dax att tänka på refrängen. Skulle detta betyda att Fredrik missade sin eftertraktade och svårfångade reg art nr 10. När modet började sjunka så högg det på Fredriks makrill och denna gången var det lite motstånd i fisken. Fredrik drillar nervöst och jag och Ludde börjar prata om att det lönar sig att åka med Lundberg & Svahn :-) . När vi ser hajen närma sig ser vi att målet är nått. Vågen stannade på 6300g fördelat på 107cm.


Grattis Fredrik till art nr 10

/Svahn

Reg art nr 10 för Fredrik. Pigghaj 6300g 107cm

måndag 8 november 2010

Lördagens mete

Vi gjorde ett tappert försök att få tag i någon mer stor färna innan vintern. Det blev en färna på 1900gram till Ludde och en mört på 320gram till undertecknad.

/Svahn

Färna 1900gram